معرفی انواع سیستمهای مدیریت محتوا ( CMS )
اگر جز آن دسته از افراد باشید که طراحی سایت انجام میدهند.و یا قصد دارند ، وارد این حوزه شوند خواندن این مقاله برایشان توصیه میگردد . خیلی از افراد شاید بارها نام CMS به گوششان رسیده باشد . برای اینکه بتوانید یک سایت را طراحی نمایید ، زبان.های برنامه نویسی متفاوتی وجود دارد . هر طراح سایتی متناسب با نوع کسب و کار و نازش یکی از این.روشها را برای طراحی سایت مورد نظرش انتخاب میکند . معرفی انواع سیستمهای مدیریت محتوا ( CMS )
یک متخصص برای اینکه بتواند انتخابی درست و.به جا انجام نماید ، بایستی در حوزههای متفاوت برنامهنویسی سر رشته.داشته باشد . در این مقاله متخصصان مگنت قصد دارند ، ادامه راه.را برای طراحان سایت به خصوص تازه کارها هموارتر سازند . در ادامه این مقاله مگنت قصد دارد شما را با انواع سیستم.های مدیریت محتوا آشنا سازد پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا بتوانید.از تجربیات کارشناسان ما استفاده بهینه نمایید .
سیستم مدیریت محتوا چیست ؟ معرفی انواع سیستمهای مدیریت محتوا ( CMS )
CMS یا سیستم مدیریت محتوا مخفف.عبارت Content Management System میباشد . همانطور که از نام آن مشخص است ، سیستم مدیریت محتوا سیستمی میباشد.که با استفاده از آن محتوای یک سایت را مدیریت میکنید . وبسایت هایی که داینامیک یا پویا هستند به.سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS نیاز دارند .
با استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا بدون نیاز به داشتن.مهارت برنامهنویسی قادر خواهید بود ، یک سایت را مدیریت نمایید.بدون آنکه نیاز به تغییر در کد یا برنامه نویسی باشد . به عبارت کلی این سیستمهای مدیرت محتوا بر روی سرور نصب میشوند و این امکان.را به شما میدهند که به راحتی بتوانند محتوایات سایت.را بروز رسانی و یا تغییر دهند .
انواع سیستمهای مدیریت محتوا
اگر بخواهیم سیستمهای مدیریت محتوا را دسته بندی نماییم میتوان.گفت به دو دسته کد باز و SAAS تقسیم میشوند .
سیستم مدیریت محتوای کد باز ( Open Source )
سیستم مدیریت محتوای کد باز یه مجموعهای از نرم افزارها گفته میشود.که کدهای آن بصورت باز و قابل دسترس میباشد و میتوان کدهای آن را نیز توسعه داد . دسترسی که این CMS ها برای کاربران گذاشته اند ، باعث میشود تا بتوان هر تغییری را که مد نظر.بود بر روی آن اعمال نمود . به صورت معمول کاربران سیستم های مدیریت محتوا نیازی به این ویژگی پیدا نمیکنند.زیرا قالبهای آماده و افزونههای آماده پاسخگوی نیاز کاربران خواهد بود . تنها در مواردی این ویژگی میتواند به شما کمک.کند ، که قصد طراحی و توسعه یک کسب و کار بزرگ را داشته باشید .
یکی از ویژگیهای خاص نرم افزارهای مدیریت محتوای کد.بار دسترسی داشتن کلیه کارشناسان برنامه نویس در سراسر دنیا میباشد . و این موضوع موجب میشود تا هر روزه افزونه های.بیشتری ارائه شود و کار وبمستران را آسانتر نماید .
سیستم مدیریت محتوای اشتراکی (Software As A Service ) معرفی انواع سیستمهای مدیریت محتوا ( CMS )
SAAS مخفف عبارت Software As A Service به معنی.سیستم مدیریت محتوای اشتراکی میباشد . سرویس اشتراکی ( اجاره نرم افزار ) یکی دیگر از معانی این نرم افزار به شمار میرود . این نرم افزارها نیز همانند نرم افزارهای متن باز عمل میکنند با این تفاوت که.این نرم افزارها اجازه و یا دسترسی به کدهای نرم افزاری را به کاربر نخواهد داد .
برای استفاده از این نرم افزارها بایستی اشتراک آن را از شرکت.ارائه دهنده نرم افزار خریداری نمود . هزینهی این سرویس اشتراکی به صورت.سالانه ، ماهانه و ….. محاسبه میشود و از کاربر دریافت میگردد . هزینهای که مراکز ارائه دهنده سرویس دریافت میکنند.در قبال طراحی قالب ، پشتیبانی 24 ساعته و از این قبیل میباشد.و در غیر اینصورت نیازی به پرداخت هیچ هزینهای نمیباشد .
معرفی سیستمهای مدیریت محتوای کد باز
در این قسمت از مقاله قصد داریم به معرفی تعدادی از سیستم.های مدیریت محتوای کد باز که معروف و پر مخاطب هستند ، بپردازیم . سیستمهای مدیریت محتوای کد باز عبارتند از :
سیستم مدیریت محتوای وردپرس ( Word Press )
وردپرس یکی از مشهور ترین و پر طرفدارترین سیستمهای.مدیرت محتوا در جهان به شمار میرود و دارای محبوبیت بسیار زیادی میباشد . وردپرس بیشتر از 60 میلیون از وبسایتهای موجود در.جهان را تشکیل داده است . در اینجا این سوال مطرح میشود ، که دلیل این همه موفقیت.و محبوبیت در چیست ؟ برای گرفتن جواب این سوال ادامه مقاله را مطالعه نمایید .
سیستم مدیریت محتوای وردپرس ( Word Press ) در سال.های اول که رونمایی شده بود ، برای ساخت وبلاگ مورد استفاده قرار میگرفت.و به عبارتی آن را به عنوان یک وبلاگساز میشناختند . هر چه زمان گذشت وردپرس خود را قویتر.نمود و فعالیت و حیطه کاری که داشت را گسترش داد . امروزه وردپرس به جایگاهی رسیده است ، که در دنیا سهم 40 درصدی از.محبوبترین سیستم مدیریت محتوا را از آن خود کرده است . وردپرس دارای ویژگیهای بسیار خوبی است ، که توانسته آن را از سایر رقبا متمایز.سازد و در میان وبمستران محبوبیت بیشتری را از آن خود نماید .
این ویژگیها عبارتند از :
- نصب و راهاندازی بسیار آسان در کمترین زمان ممکن
- حجم کم نرم افزار وردپرس
- در اختیار قرار گرفتن رایگان این نرم افزار محبوب برای کاربران
- وجود افزونههای متعدد و جذاب
- سازگاری بسیار زیاد با موتورهای جستجو
- کاربری آسان و راحت
- بروز رسانی و آپدیت رایگان وردپرس
برای طراحی سایتهای بلاگی و محتوایی یکی از بهترین گزینهها.استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس (Word Press) میباشد . اما اگر قصد راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی بزرگ را.دارید ، بهتر است به سراغ گزینههای دیگر بروید . زیرا برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی به افزونههای متعددی.نیاز دارید و نصب افزونه موجب سنگین شدن و بالا رفتم حجم وردپرس میشود .
سیستم مدیریت محتوای جوملا ( Joomla ) معرفی انواع سیستمهای مدیریت محتوا ( CMS )
سیستم مدیریت محتوای جوملا ( Joomla ) به عنوان یکی از رقیبان سر سخت سیستم مدیریت محتوای وردپرس ( Word Press ) در سال 2001 میلادی معرفی شد. جوملا برای طراحی سایتهای بلاگی و سایتهای بزرگ فروشگاهی مناسب میباشد و مشکلی را در این بین به وود نخواهد آورد. از ویژگیهای سیستم مدیریت محتوای جوملا ( Joomla ) میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- سرعت بالای نصب جوملا و راهاندازی آن بر روی سیستم و سرور
- در اختیار قرار گرفتن رایگان این نرم افزار محبوب برای کاربران
- دارای بودن افزونههای متعدد که بیش از 6000 نوع میباشد
سیستم مدیریت محتوای دروپال ( Drupal )
سیستم مدیریت محتوای دروپال ( Drupal ) شاید کمتر از دو cms بالا.به گوش کاربران رسیده باشد . اما این سیستم مدیریت محتوا کاربران حرفهای بسیاری را به خود جذب نموده.است ، زیرا قالبهای موجود در این سیتم بسیار کم میباشد و افزار باید توانایی برنامه نویسی و.تولید قالبهای جدید را داشته باشند . این سیستم برای طراحی و ایجاد پرتالهای خبری ، سایتهای آپلود و دانلود ، سایتهای شرکتهای بزرگ و …کاربرد دارد . از جمله ویژگیهای خاص این سیستم.تولید محتوا میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- سرعت بسیار بالای دروپال
- امنیت بالا
- پشتیبانی 24 ساعته و بسیار قوی
- توسعه پذیری عالی و بدوم نقض
توصیه ما به کاربران مبتدی که زبان برنامه نویسی نمیدانند.این است ، که به هیچ عنوان از این سیستم تولید محتوا استفاده نکنند .
سیستم تولید محتوا پی اچ پی نیوک ( Php nuke ) معرفی انواع سیستمهای مدیریت محتوا ( CMS )
سیستم تولید محتوا پی اچ پی نیوک ( Php nuke ) یکی از cms های.بسیار.قدیمی میباشد که قبل از وردپرس و جوملا روی کار آمده بود . این cms تا قبل روی کار آمدن سیستمهای مدیریت.محتوای.جدید طرفداران زیادی داشت اما امروزه طرفداران خود را از دست داده و دیگر.همانند قبل به بروز رسانی و پشتیبانی این نرم افزار نمیپردازد و عرصه را برای سیستم مدیریت محتواهای جدید باز کرده است . از ویژگیها و امکانات این cms میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- نصب و راه اندازی رایگان سیستم تولید محتوا پی اچ پی نیوک
- کنترل کامل اعضای سایت
- وجود امکاناتی که میتوان به صورت.لحظهای تمامی صفحات سایت را بررسی نمود
- امکان نظرسنجی
سیستم مدیریت محتوای مجنتو ( Magento )
سیستم مدیریت محتوای مجنتو ( Magento ) در دنیا به عنوان یک.فروشگاهساز خوب و حرفهای شناخته شده است و مورد استفاده قرار میگیرد . این سیستم مدیریت محتوا همانند سایر cms هایی که نام.بردیم ، رایگان در اختیار کاربرانش قرار میگیرد . از جمله ویژگیهای مجنتو میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- اجرای فروشگاههای بسیار بزرگ
- انعطافپذیری بالا جهت شخصیسازی
- سرعت لود بالای صفحات سایت در مجنتو
- بهینه بودن مجنتو از نظر موتورهای جستجو
سیستم مدیریت محتوای پرستا شاپ (PrestaShop ) معرفی انواع سیستمهای مدیریت محتوا ( CMS )
سیستم مدیریت محتوای پرستا شاپ (PrestaShop ) یکی.دیگر از CMS های فروشگاه ساز میباشد . این سیستم مدیریت محتوا برای ایجاد فروشگاههای بزرگ و کوچک.در جهان استفاده میشود و طرفداران زیادی دارد .
از جمله امکاناتی که این سیستم دارد، عبارتند از :
- نصب و راهاندازی رایگان سیستم مدیریت محتوا پرستا شاپ
- سرعت بالا در نصب
- سازگاری تمام و کمال با فروشگاههای اینترنتی چند زبانه
- پنل مدیریت بسیار قوی و قدرتمند
- توسعهپذیری و انعطاف پذیری بالای این نرم افزار
- دارا بودن سیستم حسابداری
- دارا بودن سیستم انبارداری
- دارا بودن ساختاری بهینه برای موتورهای جستجو
نتیجه گیری :
در این مقاله سیستمهای مدیریت محتوای پرکاربرد را برای.شما بررسی نمودیم و ویژگیهای عر کدام را به صورت جداگانه برای شما شرح دادیم . با توجه به مطالبی که در بالا به آنها اشاره نمودیم سیستم.مدیریت محتوای وردپرس نسبت به سایر رقبای خود محبوبیت بیشتری دارد . انتخاب CMS یک موضوعی میباشد که به عوامل متعددی بستگی دارد و هر وبمستر برای انتخاب نوع.سیستم بایستی تمامی شرایط موجود را در نظر بگیرد و سپس اقدام به انتخاب نماید .
منبع : techtarget.com